A Gerbeaud Gasztronómia Vendéglátóipari Kft. vissza nem térítendő támogatásban részesült a VEKOP-1.2.6-20-2020-00478 „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” felhívásra benyújtott pályázatával.

 

A projekt címe és azonosítószáma:
Fejlesztések a Gerbeaud Kávéházban és az Onyx Étteremben
VEKOP-1.2.6-20-2020-00478

 

A projekt célja, rövid leírása:

Rendezvényterem bővítés: Nagy igény van a csúcstechnológiával felszerelt, belvárosi és elegáns rendezvénytermekre Budapesten. A beruházás (ingatlan bővítése) keretében a Gerbeaud Kávéház egy rendezvényteremmel kerülne bővítésre, amelynek eredményeképpen az eddig 700 nm-es vendégtér 1.000 nm-re bővülne. Különleges adottság, hogy a terem a Gerbeaud Kávéházból egy ruhatári folyosón át közelíthető meg, így annak szerves részévé tud válni. Gasztronómiai kínálata a Gerbeaud konyhájában készül, mely az egyik legjobb az országban. Ezáltal a tradicionális Gerbeaud rendezvényterme konferenciák, workshopok, előadások, céges és családi rendezvények helyszíne is lehet.
Árnyékolók: 2019-ben megújult a Vörösmarty tér. Végre lehetőség nyílt arra, hogy a teraszok is megújuljanak, mely elvárás a város részéről is. A Gerbeaud – egyedüliként – egyeztetve a főépítésszel, a homlokzatra telepít árnyékoló rendszert, mely nemcsak elegáns és praktikus, hanem visszanyúl a XX. század elejére, amikor hasonló árnyékoló rendszer működött a cukrászda teraszán. Ez vendégeink számára kényelmes, akadálymentes árnyékolást jelent.
Számítástechnikai, informatikai eszközök: A vendéglátásban is elengedhetetlen a modern informatikai eszközök használata, hiszen naprakészen kell látni a leltárkészletet, a pénzmozgásokat, de nem utolsó szempont, hogy a digitalizált világban elvárás a rendkívül gyors vezeték nélküli hálózat és az azonnali információhoz jutás lehetősége. Beruházásunkkal a fentieknek maximálisan eleget teszünk, ezzel is növelve a vendégélményt.
Konyhai gépek: 2019. óta lehetőség van a Gerbeaud Kávéházban ismét meleg ételeket kínálni. Ez eddig a pincében lévő konyhában készült, mely nagyon szűk mozgásteret jelentett. Most a kénytelen bezárás alatt az átépítési és bővítési munkát a földszinten el lehetett végezni. Így egy modern, gyors áteresztő képességű és jobb színvonalat kínáló konyha kerülhet kialakításra, mely az újranyitásra el is készülhet. Ebben, a közvetlenül a vendégtér mellett lévő konyhában sokkal hatékonyabban lehet dolgozni és a kiszolgálás sebessége is szignifikánsan növekszik. Az ONYX Műhelyben látványkonyha került kialakításra.

A megvalósítás helyszíne: Budapest, Vörösmarty tér 7-8
A projekt elszámolható összköltsége: 131.232.054 Ft

A megítélt támogatás összege: 86.500.000 Ft

A támogatás mértéke: 65,9 %

A projekt megvalósításának tervezett ideje: 2020.03.12.– 2021.12.31

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alaptársfinanszírozásával valósul meg.