160 packshot

GERBEAUD 160

A Gerbeaud egy fogalom, egy édes hely Budapest szívében, mely 1858 óta kényezteti vendégeit különleges és izgalmas süteményeivel. A cukrászda idén ünnepli alapításának 160. évfordulóját, és ezen nemes alkalomból egy saját ízlésünkhöz igazított csokoládét készítettünk. A Cacao Barry csokoládégyárral együttműködve egy kizárólag nekünk, Cacao Barry Or Noir 1858 - 71,9%-os kakaótartalmú – étcsokoládé született.

Cacao Barry Csokoládélabor

A Cacao Barry csokoládélaborba 2017 áprilisban látogatottunk el, ahol a 160 éves Gerbeaud születésnapi termékeihez készült egyedi csokoládé készült.

A CSOKOLÁDÉ: CACAO BARRY OR NOIR 1858

A 71,9%-os kakaótartalmú étcsokoládé a dél-amerikai- és afrikai térségből származó Trinitario kakaóbabok felhasználásával készült. A Trinitario egy hibrid – a Forastero és a Criollo fajták – közötti kakaóbab. Ez a külsejében is különleges, vöröses árnyalatú kakaóbab ízében összetett, aromákban gazdag fajta. A kakaóbabok származási helyüket illetően három forrásból érkeztek.

Mexico (Trinitario)

A Mexico-ból származó Trinitario erős kakaójegyei mellett fűszeres és fás jegyeket mutat

Tanzania (Trinitario)

A Malawi-tó régiójának meleg és párás éghajlatán termesztett tanzaniai kakaóbabban a savas és keserű ízek harmonikus elegyet alkotnak.

Cuba (Trinitario)

A Baracoa sziget délkeleti részéről eredő Trinitario kakaóbabot a növényi jegyeket – kifejezetten dohánylevélre emlékeztető aromát – mutató intenzív kakaósság teszi sok közül is megkülönböztethetővé.

az íz

kakaós ízjegy: 4,2 Édes ízjegy: 1,9 Gyümölcsös ízjegy: 3,1 Aromásság: 3,2 Pörkölt ízjegy: 2,3 Savasság: 2,1 Keserű ízjegy: 2,8

1858 - neapolitan - 4,5g

Étcsokoládé 71,9% kakaóval Összetétel: kakaómassza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin, természetes vanília aroma. Tejet tartalmazhat.

160 packshot

1858 – MINI TÁBLÁS ÉTCSOKOLÁDÉ – 13,5 G

Étcsokoládé 71,9% kakaóval Összetétel: kakaómassza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin, természetes vanília aroma. Tejet tartalmazhat.

160 packshot

1858 – TÁBLÁS ÉTCSOKOLÁDÉ – 75 G

Étcsokoládé 71,9% kakaóval Összetétel: kakaómassza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin, természetes vanília aroma. Tejet tartalmazhat.

160 packshot

1858 – BONBON – 3 ÉS 6 DB-OS

Étcsokoládé korpuszban vérbarack-zselével készült csokoládé ganache, sókristályos pekándió-praliné ropogós réteggel.

160 packshot

GERBEAUD 160 TORTA

160 éves születésnapunk alkalmából készítettük el a Gerbeaud 160 tortát, amelyhez szintén a Cacao Barry Or Noir 1858 – 71,9%-os kakaótartalmú – étcsokoládét használtuk. A torta alapja egy kakaós vajas piskóta, melyre vérbarack zselével rétegzett karamellás étcsokoládé mousse kerül, sókristályos pekándió ropogóssal, zölddió pürével, a tetején főzött étcsokoládé áthúzással.

160 packshot