GERBEAUD 160
A Gerbeaud egy fogalom, egy édes hely Budapest szívében, mely 1858 óta kényezteti vendégeit különleges és izgalmas süteményeivel. A cukrászda idén ünnepli alapításának 160. évfordulóját, és ezen nemes alkalomból egy saját ízlésünkhöz igazított csokoládét készítettünk. A Cacao Barry csokoládégyárral együttműködve egy kizárólag nekünk, Cacao Barry Or Noir 1858 - 71,9%-os kakaótartalmú – étcsokoládé született.
Cacao Barry Csokoládélabor
A Cacao Barry csokoládélaborba 2017 áprilisban látogatottunk el, ahol a 160 éves Gerbeaud születésnapi termékeihez készült egyedi csokoládé készült.
A CSOKOLÁDÉ: CACAO BARRY OR NOIR 1858
A 71,9%-os kakaótartalmú étcsokoládé a dél-amerikai- és afrikai térségből származó Trinitario kakaóbabok felhasználásával készült. A Trinitario egy hibrid – a Forastero és a Criollo fajták – közötti kakaóbab. Ez a külsejében is különleges, vöröses árnyalatú kakaóbab ízében összetett, aromákban gazdag fajta. A kakaóbabok származási helyüket illetően három forrásból érkeztek.
Mexico (Trinitario)
A Mexico-ból származó Trinitario erős kakaójegyei mellett fűszeres és fás jegyeket mutat
Tanzania (Trinitario)
A Malawi-tó régiójának meleg és párás éghajlatán termesztett tanzaniai kakaóbabban a savas és keserű ízek harmonikus elegyet alkotnak.
Cuba (Trinitario)
A Baracoa sziget délkeleti részéről eredő Trinitario kakaóbabot a növényi jegyeket – kifejezetten dohánylevélre emlékeztető aromát – mutató intenzív kakaósság teszi sok közül is megkülönböztethetővé.
az íz
1858 - neapolitan - 4,5g
Étcsokoládé 71,9% kakaóval Összetétel: kakaómassza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin, természetes vanília aroma. Tejet tartalmazhat.
1858 – MINI TÁBLÁS ÉTCSOKOLÁDÉ – 13,5 G
Étcsokoládé 71,9% kakaóval Összetétel: kakaómassza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin, természetes vanília aroma. Tejet tartalmazhat.
1858 – TÁBLÁS ÉTCSOKOLÁDÉ – 75 G
Étcsokoládé 71,9% kakaóval Összetétel: kakaómassza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin, természetes vanília aroma. Tejet tartalmazhat.
1858 – BONBON – 3 ÉS 6 DB-OS
Étcsokoládé korpuszban vérbarack-zselével készült csokoládé ganache, sókristályos pekándió-praliné ropogós réteggel.
GERBEAUD 160 TORTA
160 éves születésnapunk alkalmából készítettük el a Gerbeaud 160 tortát, amelyhez szintén a Cacao Barry Or Noir 1858 – 71,9%-os kakaótartalmú – étcsokoládét használtuk. A torta alapja egy kakaós vajas piskóta, melyre vérbarack zselével rétegzett karamellás étcsokoládé mousse kerül, sókristályos pekándió ropogóssal, zölddió pürével, a tetején főzött étcsokoládé áthúzással.