Vissza

Meggyszezon a Gerbeaud Termelőműhelyben

Minden évben eljön az az nap, amikor a Gerbeaud Termelőműhelyének szinte minden dolgozója meggyet száraz, magoz, áztat, vagyis megkezdődik a konyakmeggy elrakás.

 

Idén is minden a megszokott rend szerint történt. Mikor a meggyek tökéletes pirossá és zamatossá értek, akkor…

Több mint másfél tonnát szállítottunk el belőlük Termelőműhelyünkbe, ahol 28 fő 2 napon keresztül válogatta és szárazta a szemeket, hogy a tökéletesekből konyakmeggy, a szépségben lemaradókból pedig a személyzet örömére meggyleves vagy meggyszósz készülhessen.

A konyakmeggynek szánt darabok magozatlanul alapos mérést követően merültek alá a konyakos tartályokban.

A konyakos-etanolos fürdőben – amihez összesen 288 liter St.Remy konyakot használtunk fel- aztán több hónapos ázás veszi kezdetét, hogy meggyszemek a jövő évben apró, csokoládéba vont finomságokká válhassanak úgy, ahogyan anno Gerbeaud Emil megálmodta.