Vissza

Főszerepben: az ekler fánk

A Gerbeaud idén ünnepli alapításának 160. évfordulóját. Ezen nemes alkalomból felelevenítjük a régi cukrászat nagy alkotásait, eredeti és mai modern formájukban is.

Augusztustól októberig az Ekler fánkot kínáljuk anno és 21. századi formájában.

A sütemény a francia Éclair (villám) szóból ered és úgy tartják elsőként Antonin Careme (1784–1833), híres francia séf készítette el a 19. század elején. 1850 előtt pain à la duchesse-nek („hercegnő-kenyér”) vagy petite duchesse-nek („kis hercegnő”) nevezték.

Éclair 1858

Égetett tésztába töltött Bourbon vaníliás krém, kávés tejszínhabbal és kávés fondanttetővel.

Éclair 2018

Égetett tészta kakaóropogóssal, yuzu-krémmel, mogyorós étcsokoládés ropogós réteggel, házi szederlekvárral és tejcsokoládés párizsi krémmel, étcsokoládéval díszítve.

Várjuk Önöket egy kóstolóra!