Vissza

Főszerepben: a konyakmeggy

Így készül a konyakmeggy!

Idén 160 évesek lettünk, itt az ideje, hogy felfedjük a legnagyobb titkainkat Önök előtt…najó, legalábbis egy részét! 🙂
Szeretnénk megmutatni Önöknek, hogyan készül a konyakmeggy.
Amit érdemes tudni a konyakmeggyről, hogy Gerbeaud Emil honosította meg Magyarországon és a mai napig az Ő eredeti receptje alapján készítjük.

A Világutazó Magazin így ír a konyakmeggyről:

“(…)Svájcból hazánkba érkezett a híres cukrász dinasztia leszármazottja Gerbeaud Emil, aki 2 évvel később nyitotta meg csokoládégyár üzemét és megkezdte a csokoládé bonbonok gyártását, melyek közül találmánya a konyakmeggy (vagy konyakos meggy) lett a legnépszerűbb.
A századfordulón kiadott cukrászati receptkönyvek ugyan tesznek említést a csokoládébonbonokról, de nem tartalmazzák a konyakos meggy receptjét, így feltételezhető, hogy a receptet műhelytitokként kezelték a csokoládé gyártásban. A konyakmeggy Gerbaud Emil halálát követően került be a kereskedelmi forgalomba, mely már abban az időben is a városi polgárság előkelő ajándékai közé tartozott.
Tradicionális exkluzivitását mind a mai napig, immáron több, mint 100 éve őrzi ez a kíváló bonbon.”

A HOOH Studio tehetséges és fiatal csapatával 2018-ban forgattuk le a Konyakmeggy filmünket, ezt hoztuk el Önöknek sok szeretettel.